Torneig ACE del Baix Llobregat 2021

Ahir va tenir lloc, com estava previst, el torneig ACE virtual amb participació de jugadors del nostre club: Martí Hernández, Alex Calatayud i Xavier Rosique. Aquí tenim la crònica de l’ACE sobre aquest esdeveniment. Moltes gràcies a tots els participants i als organitzadors!

Any 2021, o com comença a ser conegut, any 1 d.P. (després de la Pandèmia). Després d’un any realment crític, ja es comencen a realitzar diversos tornejos en format presencial, amb les mesures adequades. Malgrat tot, l’Associació de Clubs d’Escacs del Baix Llobregat ha tornat a organitzat el seu torneig anual en format virtual per segona vegada.


La participació ha estat modesta, però al final hem pogut satisfer les ganes de jugar i competir de 17 nois i 2 noies de les escoles d’escacs dels nostres clubs, de totes les categories entre sub08 i sub20. Hem tingut una bona representació de clubs: 5 del Cornellà, 3 del Pallejà i Torreblanca, 2 del Sant Joan Despí i la Casa Eslava, i un de l’Olesa, del Passió d’Esparreguera, del Molí Nou i un noi de Barcelona.


Per a consultar el torneig online, hi podeu accedir en el link següent: https://lichess.org/tournament/ws0NmALB


A nivell competitiu, es podria dir que hi ha hagut fins a tres nivells: un nivell que podríem dir “d’èlit” amb jugadors grans força experimentats, un nivell de “principiant” en el qual els nois que comencen poden divertir-se competint, i un nivell intermedi entre els dos, composat per jugadors i jugadores que ja tenen un nivell avançat i que si no juguen amb compte, poden donar més d’una sorpresa als jugadors experimentats. El sistema de liches permet que al final els jugadors s’emparellin amb els de categories similars.


Tres han estat els jugadors que han mantingut la disputa del torneig i que s’han anat mantenint en les primeres places gairebé tot el torneig.


Campió: Daniel Orellana, sub18 del Club Escacs Pallejà.
Des de ben aviat s’ha destacat i ha acabat guanyant totes les partides tret d’una en que ha tret unes taules. Està en un nivell de forma extraordinari

Sots-Campió: Jensen Broadbent. sub16 del Club d’Escacs Cornellà.
Ha mantingut la disputa per primer lloc, però que no ha pogut guanyar cap les 4 “partidasses” que ha disputat amb en Daniel, treient tant sols unes taules. Amb la resta dels rivals ha mostrat la seva superioritat.

3r classificat: Eric Alegre, del Club d’Escacs Pallejà.
S’ha mantingut en el 3r lloc amb certa comoditat, tot i que no ha pogut guanyar cap de les partides disputades amb els dos primers, malgrat que la primera amb en Daniel podia haver caigut del seu costat. Un bon torneig.


Destacar que per sota dels tres primers, hi ha hagut una lluita aferrissada entre 1o jugadors, que han quedat separats per pocs puntets.


Pel que fa als premis per categories:


Millor sub18: Jonathan Barrientos, del Club d’Escacs Pallejà. Bon torneig, demostrant que l’experiència és important.


Millor sub16: José García, del Club Escacs Molí Nou de Sant Boi. Bon torneig també; si hagués jugat més partides estaria entre els primers.


Millor sub14: Luka Rojo, de l’escola Casa Eslava. Gran torneig, acabant en 4a posició.


Millor sub12: Andreu Bravo, del Club d’Escacs Cornellà. Molt bon torneig de l’Andreu, que ha acabat en 5a posició.


Millor sub10: Nil Garcia, del Club d’Escacs Olesa. Un molt bon torneig, i de ben segur que serà un gran jugador.


Millor sub8: Xavier Rosique, del Club d’Escacs Torreblanca. S’ha endut la categoria dels més petits, però el noi té prou talent per posar problemes als més grans.


Millor noia: Laia Riu, del Club d’Escacs Cornellà. Molt bon torneig; com a anècdota remarcar que ha estat la jugadora que ha aconseguit més taules (fins a 6)


Cal destacar la bona educació dels participants en el xat del torneig, i com a anècdota destacar que quan un dels nois s’ha saltat aquestes normes insultant a un rival, ha estat el club el que ha decidit corregir-lo i demanar perdó. Els nois estan en etapa de formació, i és bo que quan comenten una errada, en aquest cas de formes, ràpidament se’ls faci veure que s’han equivocat, com han fet des del seu club.


A títol de conclusió, ens felicitem de seguir mantenint les activitats entre les nostres escoles, i desitgem que la propera convocatòria es faci en format presencial.

#Emdiverteixoacasa jugant a #escacs al #BaixLlobregat

Entradas Relacionadas

No hubo oportunidades

RONDA 2, LLIGA CATALANA D’ESCACS (SEGUNDA DIVISIÓN BARCELONA) TORREBLANCA 2,5 – MOIÀ-MOIANÉS 7,5 Hay que tirar de hemeroteca para presentar

Read More