Torneig Club Escacs Barcelona (7-15 de febrer)

El Club Escacs Barcelona ha estat la seu on s’ha jugat el primer torneig presencial de l’any a la capital catalana i rodalies per la crisi de la Covid-19. Després de demanar permisos a la Federació Catalana d’Escacs i a les autoritats de la Generalitat, complint les mesures higièniques que aquestes dictaminaven s’ha pogut jugar.

club-escacs-barcelona
David Páez jugant al Club d’Escacs Barcelona

 Per part del Club d’Escacs Torreblanca ha decidit jugar en David Páez, actual president de l’entitat, que tenia mono de jugar i per a jugar aquesta mena de tornejos. Per això ha estat dels primers en federar-se tot i la incertesa. També jugava Fèlix Montero, que l’any passat va defensar els nostres colors amb bons resultats i que aquest any ha tornat al seu club d’origen, l’Agustí. Tot i això té relació amb nosaltres i els seus fills continuen a l’escola del nostre club d’escacs.

 El torneig barceloní es presentava força interessant amb deu jugadors que havien d’enfrontar-se tots amb tots nou matins consecutius. Hi havia històrics dels escacs catalans com Costa Travé i Lluís Febrero i altres jugadors més joves i amb projecció com Sergi Casado i el mallorquí Adam Abdelkader, desconeguts al circuit de casa nostra.

 De les partides no ens estendrem i podeu veure la classificació final a la imatge següent. Fèlix va guanyar a Páez a la primera ronda en una partida interessant on va pressionar amb un peó potencialment passat que va fer que el nostre president hagués de cedir qualitat. Gran torneig el de Fèlix amb 8 de 9, aixecant el pernil de guanyador.

club-d'escacs-barcelona
En Fèlix recollint el premi al final del torneig

David Páez va fer 4 punts incloent dues bones victòries amb rivals superiors (Vives i Flores) i no va quedar més amunt al perdre amb el Sergi, el tapat que tenia menys Elo, com hem esmentat, en un final molt interessant de peons que ha servit d’estudi a alguns socis del Torreblanca que estem intentant estudiar escacs quedant via online.

Classificació final Torneig Aficionats Club Escacs Barcelona

Classificació del Torneig del Club d’Escacs Barcelona

I això es tot, properament hi haurà més tornejos d’escacs a Barcelona i a tota Catalunya en format tancat de 10 jugadors com el present degut a què no es poden fer encara els tornejos habituals d’un gran nombre de jugadors.

Per aquesta ocasió trèiem la conclusió que ha estat un bon torneig d’escacs a la ciutat de Barcelona amb participació del nostre club en aquest procés incipient de recuperació de l’activitat escaquista  presencial a Catalunya.

Deja una respuesta

Entradas Relacionadas

No hubo oportunidades

RONDA 2, LLIGA CATALANA D’ESCACS (SEGUNDA DIVISIÓN BARCELONA) TORREBLANCA 2,5 – MOIÀ-MOIANÉS 7,5 Hay que tirar de hemeroteca para presentar

Read More