Ajedrez para niños/as

El Club d’Escacs Torreblanca és avui en dia un dels clubs d’escacs de la ciutat de L’Hospitalet de Llobregat amb més activitat social. En aquest sentit estem al costat d’altres entitats amb molta tradició i una vitalitat admirables, com l’Ajedrez Jake Club, el Collblanc o el Bellvitge. Entre tots contribuïm a que la nostra ciutat tingui un espai important en els escacs catalans.

Malgrat la joventut de la nostra entitat hem arribat a tenir un espai propi i diferenciat dintre del nostre entorn i veiem amb optimisme la possible evolució del joc dels escacs gràcies al moment d’impuls que estem vivint per l’embranzida del joc online i de series com Gambit de Dama que ha contribuït a l’apropament de moltes persones al món dels taulers.

Escacs a Catalunya

També participem a les activitats de la Federació Catalana d’Escacs i els nostres socis i sòcies prenen part igualment en molts dels tornejos, campionats i esdeveniments d’escacs que es desenvolupen al llarg de tota la província de Barcelona i de Catalunya en general. Si vols conèixer la recent participació dels nostres jugadors al torneig del Club d’Escacs Barcelona pots seguir aquest enllaç.

Escacs a L’Hospitalet

Volem difondre aquest joc a la nostra ciutat i arribar a totes aquelles persones que tinguin el desig d’aprendre a jugar escacs i millorar amb nosaltres el seu nivell. Des del local del Centre Cultural Sant Josep, gracies al suport de l’Ajuntament de l’Hospitalet, oferim aquesta possibilitat a qualsevol persona interessada.

club-escacs-hospitalet

Història dels escacs a L’Hospitalet

A la web ajedrez365.com, entre un gran treball de recerca històrica, trobem algunes consideracions molt interessants sobre la història del joc dels escacs a la nostra ciutat.  Així sabem que el dia 20 de novembre de 1930 va apareixer en el diari Llibertat, de Hospitalet una gran noticia, la fundació d’un nou club d’escacs amb el nom de Club d’Escacs Hospitalet.

Tenia la noble intenció de fomentar la afició als escacs, i volien arribar a nous aficionats mitjançant la celebració de tornejos, simultànies, aprenentatge d’obertures modernes, partides ràpides i partides interclubs. Comptaven també amb un local adient, cedit per Pere Tort al carrer Laureà Miró nº 56 (Bar Hospitalet).

Aquest és l’escut que lluïa en aquella pàgina i que comptava clarament amb una torre blanca.

club-escacs-hospitalet-historia
Club d’Escacs Hospitalet – Diari Llibertat, 20/11/1930

Club escacs Hospitalet

Per tot això si t’agrada jugar escacs i estàs cercant un espai per desenvolupar la teva afició, el Club d’Escacs Torreblanca pot ser una bona opció. Podem ser el teu club d’escacs a L’Hospitalet de Llobregat.

amics-del-torreblanca

Contacta amb nosaltres!